2006. április 15.

Szubjektív

Barni véleménye a lemezről, amúgy szubjektív:

Sziasztok! Néhány szó az Alapítvány lemezről, ami Jelek a horizontról címmel jelent meg. Először a www.alapitvany.com oldalról letölthető 3 dalt hallgattam meg, csak ezután rendeltem meg. A többi dalba bele se hallgattam mondván, legyen meglepetés. Tényleg dobtam egy hátast ettől az anyagtól! Hosszú idő után az első lemez, amit folyamatosan, végtelenítve tudok hosszú órákon át hallgatni. Alapvetően utazás közben hallgatok zenét, olyankor pörget fel, ad lendületet. Nem vagyok szakértő, ezért szubjektív véleményt mondanék. Azon belül, hogy mindenkinek, konkrétan a zenehallgató társadalom 3 alapvető csoportjának ajánlom:

1.) Akik nem hallgatnak rockot, és felteszik magukban a kérdést: mit lehet a rock zenében szeretni?

2.) Azoknak, akik viszont szakértő szemmel hallgatnak zenét: minden apró részletre, felépítésre, hangzásra, kompozícióra, alapötletre, hangulatra, virtuozitásra, összhangra és profizmusra figyelnek.

3.) Végül azoknak, akik szenvedélyes gyűjtői a rocktörténelem remekműveinek. Ha nem szeretnéd, hogy egy mestermű kimaradjon ebből a körből, ennek a lemeznek mindenképpen ott a méltó helye a féltett kincseid között.

Az egész lemezen érezhető, hogy a zenészeknek élmény az, hogy ebben a felállásban, ekkora összhanggal, ilyen jót zenéltek! Az egészen átjön egy baromi mélyről feltörő lendület. 14 dal szerepel az albumon, és nagyon változatos anyag mind zeneileg, mind a hangulatát tekintve. Vérprofi zenészekkel, neves vendégekkel, érezhető és átélhető dalszövegekkel, 100%-os összhanggal.

Még azt hozzátenném, hogy az alapötlet, a koncepció, ami szülte a lemezt, zseniális. Ilyen ma Magyarországon még nem volt, így elindult egy új irányvonal, olyan út, amit legjobb reményeim szerint sikerül meghonosítani, kipróbálni, mert szerethető, érezhető, és nagyon, nagyon improvizatív, SZABAD, dinamikus, EREDETI, feltört és nem állhat meg! Gratulálok ezúton is mindenkinek, aki bármit is hozzátett ahhoz, hogy most a lejátszómban szólhat a lemez.

Legjobb tudomásom szerint még kapható az anyag, így mindenkit, aki fel akar frissülni arra buzdítok, látogasson el a www.alapitvany.com oldalra, ismerje meg az ízelítőt, és rendelni pedig a http://www.alapitvany.com/kapcsolat.php linken lehet leggyorsabban, nagyon kedvezményes áron, ráadásul úgy, hogy a postaköltség felét is átvállalják. És pillanatokon belül meg is érkezik. Úgyhogy előre, hajrá, szakítsatok egy kis időt erre az élményre, és ne sajnáljátok megismerni. Üdv!

Nincsenek megjegyzések: